Деловая сеть Запорожье
Компании:3 580
Товары и услуги:254
Статьи и публикации:24
Тендеры и вакансии:5

Як правильно вибрати матрац?
Информация может быть не достоверна

Як правильно вибрати матрац?
31.07.2017
Кожного з нас роблячи ту або іншу купівлю має бути упевнений в якості виробу, що придбавався. Але дуже мало з нас перед купівлею матраца знають, який саме він має бути.

     Кожного з нас роблячи ту або іншу купівлю має бути упевнений в якості виробу, що придбавався. Але дуже мало з нас перед купівлею матраца знають, який саме він має бути. Практично будь-яка людина на питання "Який матрац вам потрібний"? відповість, що шукає зручний, практичний матрац, бажано з натуральним наповненням, на якому було б зручно спати. Погодьтеся, цей досить розпливчатий опис матраца з урахуванням того, що на сьогодні налічується декілька сотень моделей матраців найрізноманітніших характеристик і властивостей.

     Так на що ж все-таки треба звертати увагу при покупці матраца.

Ортопедичний матрац

     Спершу визначитеся, який матрац ви хочете пружинний або безпружинний. Для цього спочатку утямимо, що існує два основні типи пружинних матраців - перший тип, який виготовлений на основі пружинного блоку "Боннель", а другий - виготовляється із застосуванням "Блоку незалежних пружин".

пружинний блок "Боннель"

     При виборі матраца на пружинному блоці "Боннель" треба знати, що такі матраци мають дуже низький ортопедичний ефект. У цьому пружинному блоці пятивитковые пружини в знаходяться у безперервному зв'язку, через що під вагою тіла людини вони задіяні(прогинаються) всі разом, від чого не можна досягти рівномірного розподілу навантаження на матрац. Зате такі пружинні матраци досить дешеві і кожному по кишені, їх часто беруть оптовими партіями у будинки відпочинку, табору, готелю.

     Дуже добре такий матрац підійде і для дачних будиночків - і недорого, і практично. Якщо ви вирішили купити дешевий матрац, то можете детальніше ознайомитися з їх асортиментом в нашому інтернет-магазині в розділі "Економ".

     Якщо ви зупинили свій вибір на пружинному матраці, який виготовлений на основі "блоку незалежних пружин" "Pocket Spring", то можете не сумніватися, що такий матрац має ряд вагомих переваг перед блоком "Боннель".Пружинний блок "Pocket Spring"

     Головна відмінна риса таких матраців в тому, що йому пружини діють незалежно дуг від друга. Це досягається завдяки спеціальній технології виготовлення матраца, по якій кожна пружина блоку розміщена в спеціальному тканинному мішечку, і усі пружини знаходяться окремо один від одного. Завдяки цьому пружини реагують на вагу людини, що лежить на матраці, тільки там, де відбувається тиск на них, при цьому сусідні пружини не залучаються.

      Таким чином навантаження маси тіла розподіляється максиально рівномірно по усій площі матраца. Також звернете увагу і на те, що у таких матраців дуже високий ортопедичний ефект. Дуже часто у виготовленні таких матраців використовується настил латексу, завдяки чому матрац стає анатомічним(повторює контури тіла, що лежить на нім). Також у відмінності від пружин блоку "Боннель", діаметр окремих пружин пружинного блоку "Pocket Spring" значно менше, а кількість витків більша.

     Завдяки цьому досягається максимальна комфортність матраца при його використанні.

     Велика кількість моделей матраців, виготовлених на основі пружинного блоку "Pocket Spring", представлено в розділах нашого інтернет-магазину "Ваш матрац" - "Стандарт" і "Преміум".

      Які б чудові якості не були у пружинних матраців, багато хто все ж віддає свою перевагу безпружинним.

      Відмітною особливістю безпружинних матраців є те, що усі вони мають високий ортопедичний ефект. При цьому вони як правило у більшості злучає виготовляються з натуральних матеріалів. Перерахуємо основні види наповнювачів, з яких може складатися безпружинний матрац :

  • натуральний латекс(латексформ)
  • ППУ
  • кокосова койра
  • голконепробивний наповнювач.

     Використання усіх вищеперелічених матеріалів допомагає досягти анатомічного ефекту - рівномірного розподілу ваги тіла сплячого по усьому матрацу, створюючи людині максимальний комфорт під час сну.

     Відмітимо, що такий матрац ідеально підходить для людей, які страждають від затікання м'яких тканин, болів в нижній частині спини. Також цей матрац хороший для людей, що ведуть активний спосіб життя.

Безпружинний матрац

     Безпружинні матраци позбавлені всяких металевих деталей, завдяки чому на організм людини не відбувається ніякої магнітної і електростатичної дії.

     Яким би не став ваш вибір - який матрац купити - пружинний або безпружинний - в першу чергу важлива його якість, і звичайно окремим вимогам кожної конкретної людини.

     Крім того краще всього підбирати матрац, враховуючи особливості кожного покупця окремо. При виборі матраца обов'язково прийміть в облік наступні чинники:

  1.      Біологічний вік людини (Чим людина стає старше, тим м'якше матрац йому потрібний. З самого народження дитині потрібний жорсткий матрац, який враховує особливості зростаючого хребта. У молодому віці до 25 років варто віддавати перевагу жорстким матрацам і матрацам середній жорсткості, оскільки до цього віку м'яза людини потребують чіткої фіксації. З 25-ти до 35 років тіло людини досягає свого рівня розвитку, тому в цьому віці можна вибирати матрац по своїй перевазі в зручності або способу життя. Розпочинаючи приблизно з 47 років, людині все більше і більше хочеться зручності і комфорту під час відпочинку і сну, тому таким людям при виборі матраца більше варто звертати увагу на матраци зі зменшеною жорсткістю з високою мірою анатомічності. Іншим словами в цьому віці людині чудово підійде м'який матрац).
  2.      Вага людини (Дорослій людині вагою від 40 до 60 кг добре підійде м'який матра або з середньою жорсткістю, при обліку його віку. Якщо людина важить від 60 до 90 кг, то він може вибирати будь-який матрац, який більше йому подобається по власних перевагах. Якщо людина важить більше 90 кг Те в цьому випадку зупинити свій вибір на моделі матраца підвищеної жорсткості, хоча, звичайно ж, при цьому треба ще враховувати і вік людини, оскільки для людей після 47 років жорсткі матраци будуть дуже незручні.Крім того, не забувайте, що кожного окремого матраца існує своя гранична норма навантаження на одно спальне місце.
  3. Фізична активність людини (Чим більше чоловік рухається і працює вдень, тим більше в течії усього дня відбувається навантаження на його хребет. Для таких людей рекомендується купувати матрац з високою анатомічністю, щоб вчасно сну людина змогла відпочити з максимальним комфортом. Якщо ж впродовж дня людина не несе ніяких фізичних навантажень мул же вони невисокі, показник анатомічності матраца може бути мінімальним.
         І навпаки, у разі, якщо людина щодня веде високоактивний спосіб життя і терпить великі фізичні навантаження(приміром професійні спортсмени), то матрац з високою мірою жорсткості буде найвірнішим рішенням.
  4. Наявність або відсутність больових відчуттів в області хребта і шиї (Якщо ви страждаєте від регулярних болів хребта і шиї, то вам з урахуванням вашого віку і ваги слід вибирати матрац серед моделей з підвищеною жорсткістю. У разі, коли у людини в цілому із здоров'ям все гаразд і він спить на м'якому матраці, але іноді у нього бувають періодичні больові відчуття в ділянці спини і шиї, то варто вибрати матрац двосторонньої жорсткості. Такий собі матрац два в одно.
         Коли самопочуття хороше і нічого не бепокоит можна спати на м'якій стороні матраца, а в той час, коли знову прихопить спина - можна без зусиль перевернути матрац і відпочити на боле жорсткій стороні. Відмітимо, що у випадках захворювань попереку або при хворобі міжхребетних гриж, лікарі рекомендують спати на анатомічних або м'яких матрацах.
  5. Особисті переваги людини до тих або інших особливостей матраца

      Бажаємо вам приємних і корисних покупок в інтернет-магазині "Ваш Матрац"!

посмотреть все (3)

Другие статьи и публикации компании:

Кращі товари в інтернет магазині Ваш Матрац Кращі товари в інтернет магазині Ваш Матрац
Информация может быть не достоверна
Інтернет-магазин Ваш матрац пропонує величезний вибір ортопедичних матраців. У нас ви можете знайти як пружинні, так і безпружинні ортопедичні матраци, а також тонкі матраци(топпери) і наматрацники.
31.07.2017
Як влаштований пружинний матрац? Як влаштований пружинний матрац?
Информация может быть не достоверна
У свою чергу пружинні блоки на сьогодні існують двох типів: пружинний блок із залежними пружинами Боннель і пружинний блок з незалежними пружинами.
31.07.2017
Информация о продавце
  • +380 (95) 762-59-30
  • вул. Анголенка, 18, Запоріжжя
Інтернет-магазин "Ваш матрац" пропонує вам придбати матрац по будь-якому вашому запиту. Ми пропонуємо вам широкий вибір ортопедичних пружинних і безпружинних матраців, а також топперів.
×