Деловая сеть Запорожье
Компании:3 580
Товары и услуги:254
Статьи и публикации:24
Тендеры и вакансии:5

Як влаштований пружинний матрац?
Информация может быть не достоверна

Як влаштований пружинний матрац?
31.07.2017
У свою чергу пружинні блоки на сьогодні існують двох типів: пружинний блок із залежними пружинами Боннель і пружинний блок з незалежними пружинами.

     У основі будь-якого пружинного матраца лежить пружинний блок. У свою чергу пружинні блоки на сьогодні існують двох типів: пружинний блок із залежними пружинами Боннель і пружинний блок з незалежними пружинами. Пружинні матраци найбільш распостранены і користуються більшою популярністю, ніж безпружинні.

Будова матраца

     Нижче ми розповімо, як саме влаштовані пружинні блоки, яка між ними різниця, їх плюси і мінуси.

     Пружинний блок Боннель є недорогим пружинним блоком і його як правило використовують при виготовленні недорогих матраців. Особливість його виготовлення в тому, що він складається з 4-х або 5витковых двоконусних пружин. Ці пружини встановлені в один ряд і сполучені згори і знизу з сусідніми рядами пружин спеціальними спіралями. Товщина таких пружин пружинного блоку Боннель може бути різною - від 1,2 до 2,2 мм. При виготовленні цього блоку залежних пружин використовується спеціальна загартована високовуглецева сталь.

     Кожна пружина пружинного блоку Боннель сполучена з сусідньою за допомогою тонкого дроту. Самі ж пружини мають особливу двоконусну форму, їх діаметр від 6 до 10 см, а кількість витків в кожній пружині - від 4 до 5. Кількість пружин в пружинному блоці також може бути різним від 100 до 150 штук на метр квадратний.

Боннель

      Відмітимо також, що пружинний блок Боннель, є вже застарілою технологією. Проте дешеві матраци з таким пружинним блоком мають великий попит серед покупців. Завжди можна купити недорогий матрац з пружинним блоком Боннель і доступний за ціною і служить багато років і може витримати велику вагу.

     Дешеві матраци з пружинним блоком Боннель мають невисокий ортопедичний ефект через те, що коли стискається одна пружина, до процесу стискування залучаються сусідні пружини. Це є істотним недоліком цього пружинного блоку.

     Матраци з незалежним пружинним блоком TFK або Pocket Spring відрізняються високим ортопедичним ефектом. Такі матраци дуже комфортні, якісні і довговічні. Ортопедичний ефект пружинного блоку Pocket Spring забезпечується завдяки спеціальній його будові. Кожна пружина незалежного пружинного блоку заздалегідь поміщена в окремий мішечок з дуже міцного матеріалу спандбонда, при цьому пружини не сполучені між собою.

     Завдяки цьому матрац не має ефекту гамака, чого не можна сказати про матраци, в яких використовується пружинний блок Боннель. У матрацах з пружинним блоком Pocket Spring навантаження на виріб розподіляється рівномірно, точково, максимально точно повторюючи контури тіла людини, що лежить на нім.

Блок незалежних пружин

     Відмітимо, що пружини для незалежних пружинних блоків робляться з того ж матеріалу, що і для пружинного блоку із залежними пружинами типу Боннель. Відмінністю є те, що діаметр пружин блоку Pocket Spring значно менший - від 2 до 6 см, а число витків кожної пружини доходить до 8, кількість пружин на метр квадратний - від 250 до 1200. Пружини мають або бочкоподібну форму, або форму "пісочні години".

     Такі пружинні блоки можуть розрізнятися по своєму діаметру і конструкції пружин.

Розглянемо декілька видів пружинних блоків з незалежними пружинами.

     Незалежний блок TFK є стандартним. Пружини, з яких він складається з пружин 5-6 см в діаметрі. Сам пружинний блок складається з бочкоподібних 6-витковых пружин, поміщених в спеціальні окремі чохли з нетканого матеріалу. Кількість пружин - 220-300 пружин на один метр квадратний.

      До переваг пружинного блоку ТFK можна віднести доступність за ціною і відмінні ортопедичні властивості. Однією з варіацій такого пружинного блоку є пружини Vernestet, які розташовуються у вигляді "бджолиних сотів". Завдяки тому, що пружини у блоці розташовуються дуже щільно, матрац набуває великої здатності, що несе, і збільшеної жорсткості. Число пружин в такому блоці - 300 на метр квадратний.

     Пружини "пісочний годинник" від виробника матраців Аскона також діаметром 6 см Цей пружинний блок відрізняється своєю великою здатністю, що несе. Пружина "пісочного годинника" має 7,5 витків і здатна витримувати навантаження до 3.5кг, тоді як звичайна пружина - 2.5 кг Така особливість пружин досягається за рахунок спеціальному загартуванню: центральна частина кожної пружини є жорсткішою, що забезпечує помірну м'якість для людей худорлявої і середньої комплекції, і в той же час відмінну підтримку при великому навантаженні.

     Пружинний блок "Multipocket" з діаметром пружин в 2-4 см і щільністю самого блоку в 500-1000 пружин на 1 метр квадратний відрізняється своїм відмінним анатомічним ефектом. Анатомічність цього пружинного блоку досягається за рахунок того, що пружини, що входять до складу Multipocket малого діаметру, і вони здатні точніше "відпрацьовувати" контур тіла людини, що лежить. Ортопедичні і анатомічні властивості матраца з таким пружинним блоком дуже високий, завдяки чому вам забезпечений максимально комфортний відпочинок.

    Серед основних переваг пружинного блоку "Multipocket" - його здатність витримувати велику вагу, відмінні ортопедичні і анатомічні властивості, а також високу якість. Мінусом матраців з таким пружинним блоком - тільки їх висока вартість.

     Крім усього іншого існує багато пружинних матраців, у блоках яких є різні по жорсткості пружини. Завдяки такій конструкції забезпечується різна жорсткість в різних зонах поверхні матраца. Виробники матраців упевнені, що такі пружинні блоки краще всього відповідають анатомічним особливостям тіла. Мінімальна кількість зон жорсткості - три, максимальне - 15 зон(блоки SmartSpring матраців Орматек).

посмотреть все (3)

Другие статьи и публикации компании:

Кращі товари в інтернет магазині Ваш Матрац Кращі товари в інтернет магазині Ваш Матрац
Информация может быть не достоверна
Інтернет-магазин Ваш матрац пропонує величезний вибір ортопедичних матраців. У нас ви можете знайти як пружинні, так і безпружинні ортопедичні матраци, а також тонкі матраци(топпери) і наматрацники.
31.07.2017
Як правильно вибрати матрац? Як правильно вибрати матрац?
Информация может быть не достоверна
Кожного з нас роблячи ту або іншу купівлю має бути упевнений в якості виробу, що придбавався. Але дуже мало з нас перед купівлею матраца знають, який саме він має бути.
31.07.2017
Информация о продавце
  • +380 (95) 762-59-30
  • вул. Анголенка, 18, Запоріжжя
Інтернет-магазин "Ваш матрац" пропонує вам придбати матрац по будь-якому вашому запиту. Ми пропонуємо вам широкий вибір ортопедичних пружинних і безпружинних матраців, а також топперів.
×